Stiri Live

Sursă de știri de ultimă oră

Sanatate

Tratamente pentru ochi deshidratați. De la picături la remedii naturale

Căldurile toride din această perioadă, ne fac să ținem pornit aerul condiționat indiferent de locul în care ne aflăm. Fie că stăm în casă, suntem la birou sau în mașină, nevoia de a ne bucura de temperaturi prietenoase cu organismul este mare.

Drept urmare, tindem să profităm de aceste device-uri pe care le folosim la grade cât mai scăzute, fără să ne gândim la consecințe.

De la răceală, dureri de cap, înfundarea sinusurilor și sindromul de ochi uscat, până la pareze faciale, toate acestea pot fi provocate de funcționarea la cote maxime ale aerului condiționat.

Astăzi, în schimb, vom vorbi despre sindromul de ochi uscați și deshidratați, care apare în special în perioadele caniculare.

Factori declanșatori ai ochilor deshidratați și uscați

Principalii factori declanșatori ai acestui simptom sunt expunerea la aerul condiționat și eliminare apei din organism prin transpirație. Așadar, acesta este un semn al deshidratării excesive.

Printre factorii favorizanți se mai pot număra și bolile autoimune, anumite tratamente medicamentoase sau dereglări hormonale. Disfuncția glandei lacrimare sau a glandei meibomian poate sta la baza declanșării sindromului de ochi uscat și deshidratat.

Expunerea la sursele cu lumină albastră, precum ecranul laptopului sau a televizorului pot scădea producția filmului lacrimal. Condusul și purtarea lentilelor de contact se pot confrunta pot provoca simptomul de ochi uscat.

Ochii uscați pot, de asemenea, determina o afecțiune oculară care cauzează scăderea producției secreției lacrimale, reduce umezirea și lubrifierea organului vizual. Fie că sunt insuficiente, fie că nu sunt de calitate, lacrimile sunt responsabile de umezirea globului ocular. Când acestea nu sunt de calitate sau sunt insuficiente, pot apărea inflamația și alte probleme la suprafața ochilor. În momentul clipirii, o peliculă de secreție lacrimală acoperă suprafața ochiului, lucru care menține ochiul neted și vederea clară.

Pacienții care prezintă simptome ușoare de ochi uscați și deshidratați pot primi un remedii pe bază de picături oftalmice, lacrimi artificiale, sau alte tratamente medicamentoase, pentru a reduce inflamația, iritația sau infecția, acolo unde este cazul.

În situații mai complicate se poate ajunge la închiderea definitivă a canalelor care drenează lacrimile la nivelul nasului. Prin această intervenție, lacrimile rămân timp îndelungat în jurul ochilor.

Assista Oftapic Advanced – picături pentru ochi deshidratați și uscați

Picăturile oftalmice sunt eficiente atunci când ne confruntăm cu sindromul ochilor uscați. Totodată, fie că vorbim de soare sau vânt, aer conditionat, dar și poluarea din atmosferă, toate cresc riscul de disconfort la nivelul ochilor, provocând uscăciune, deshidratare, iritare și prurit la nivel ocular. În aceste cazuri, picăturile de ochi sunt cele mai indicate pentru a umezi ochii și pentru a reduce disconfortul.

Assista Oftapic Advanced este o soluție oftalmică biocompatibilă, pe bază de lipozomi și acid hialuronic cross-linkat, fără conservanți, sterilă, lubrifiantă și hidratantă, pentru ochi sensibili, uscați, deshidratați și obosiți. Este potrivită și pentru lentile de contact, indiferent de tipul acestora. Absența conservanților reduce riscul reacțiilor adverse, produsul devenind astfel potrivit pentru terapiile care necesită aplicare frecventă și îndelungată, precum protejarea corneei pe timpul nopții.

Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena și online de pe springfarma.com.